Comenge El Origen 0.75l

Comenge El Origen 0.75l

Červené víno
12 bodů do věrnostního systému

COMENGE Bodegas

červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním. Více

Kód produktu: P00125 Hmotnost: 0.95 kgDoprava a platba

620 Kč s DPH
Skladem
ks
COMENGE Bodegas

červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním. Více

Kód produktu: P00125 Hmotnost: 0.95 kgDoprava a platba

Comenge el Origen je plné šarmu a lahodné chuti. Je to velmi elegantní víno, velké, dlouhé a vytrvalé na patře, schopné předvést veškerý šarm a velikost odrůdy Tempranillo.

Hrozny jsou ručně sbírány do malých beden. Ve vinařství jsou hrozny pečlivě vybírány také ručně. Fermentace probíhá s vybranými místními kvasinkami v malých nerezových a betonových nádržích. Víno zrálo 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Je pročištěno a filtrováno právě před lahvováním.

V ústech je víno svěží s středně vysokou strukturou a příjemnou texturou. Přirozená kyselost přidává osvěžující pocit, který víno činí snadno pitelným. K ovoci se přidávají tóny stárnutí: vanilka, sladké koření (skořice, hřebíček) a balzámová chuť lékořice, přinášející pozitivní složitost vínu jako celku. Dozvuk je dlouhotrvající a zanechává příjemný pocit na patře.

Hodnocení VIVINO 4,1

Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařství: Bodegas Comenge
Odrůda: Tempranillo
Ročník: 2019
Teplota servírování: 16-18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14,5%

Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: pečené maso, dušené maso, ryby, vyzrálé sýry
Alergeny: oxid siřičitý

Tempranillo:
   - je jednou z nejdůležitějších odrůd používaných ve španělských vínech. Tato odrůda je často hlavní složkou vín Rioja a Ribera del Duero, ale pěstuje se i v jiných regionech ve Španělsku. Vína z Tempranilla mají obvykle střední až plné tělo, s ovocnými tóny černého ovoce, vanilkou a kořeněným charakterem. Může být také vhodná pro zrání v dubových sudech, což přispívá k vývoji složitějších chutí.